Swap-bot Time: March 28, 2024 4:23 pm
www.swap-bot.com

NS: Round Robin ArtJournal #1

Launch gallery slideshow

NS: Round Robin ArtJournal #1
Swap Coordinator:Tessssssa (contact)
Swap categories:
Number of people in swap:3
Location:International
Type:Type 3: Package or craft
Rating requirement:4.98
Last day to signup/drop:July 15, 2022
Date items must be sent by:July 30, 2022
Number of swap partners:1
Description:

Hallo Allemaal,

Welkom bij de Round Robin Journal swap.
Bij deze swap gaan we een journal rondsturen en nemen we elke swap 1 pagina voor onze rekening.

Ik zal even uitleggen hoe dit in zijn werk gaat.
Deze swap heeft meerdere rondes, je kan zo vaak mee doen als je wil, en kan wegens tijdsgebrek een ronde overslaan.
Het is dus prima om af en toe een keer mee te doen en het journal langer bij je te houden. Zo kan je op je gemak aan je pagina werken zonder stess.

Een nieuw journal starten:
Neem een stuk papier van a4 formaat en snijd/knip deze door de helft, nu heb je 2 a5 formaatjes. Deze a5jes vouwen we dubbel, Dit zijn de pagina's. (4 paginas en dus 8 voor en achterkanten)
Het is verstandig om dikker papier te gebruiken dan printer papier. Denk aan aquarelpapier, dik stevig papier, mixed media papier etc, (laten we gaan voor minimaal 180grams papier, dikker mag uiteraard ook)
Neem voor de kaft een stuk stevig karton van dezelfde afmeting (a5) en vouw deze om de pagina's heen.
Je mag zelf weten hoe je de paginas en de kaft met elkaar verbind. Bijvoorbeeld door een paar nietjes (zoals in een dikke folder) of doormiddel van het aan elkaar naaien (boekbinden met 3 gaatjes).

Op de 1e pagina (binnenkant van de voorkant) maken we een inhoudsopgave. Zorg hier voor 8 vakjes genummerd van 1 - 8. Deze cijfers coordineren met de paginanummers.
Op de laatste pagina (binnenkant van de achterkant) schrijf je je eigen naam, swapnaam en adres zodat het journal naar je terug gestuurd kan worden als hij vol is. Hier mag je ook een gewenst thema vermelden. Let op! Dit is en blijft een wens, de swap blijft geheel senders choice.

Dan nu de pagina's.
De 1e pagina is voor jezelf. Versier deze naar keuze en zet je naam en een klein berichtje in het vakje met nr 1.
Je mag zelf weten welk medium je gebruikt. Bijvoorbeeld collage, tekenen, schilderen, aquarel, mixed media etc. Probeer er wel voor te zorgen dat jou werk niet doordrukt naar de andere kant van de bladzijde.

Je mag er voor kiezen om maar 1 a5je als pagina te gebruiken. Dus 1 kaft en 1 bladzijde dubbel. Je krijgt hierdoor 4 pagina's. En dus 4 vakjes in je inhoudsopgave. Het journal komt hierdoor sneller naar je terug.

Stuur nu je journal in een envelop! naar je partner.

Heb je vorige ronde een journal ontvangen?
Als je een journal hebt waar al in gewerkt is, voeg je op de eerst volgende lege pagina je eigen bijdrage toe en zet je je naam en een berichtje in het bijpassende vakje in de inhoudsopgave.
Je verstuurt het journal in een envelop naar je partner in deze swap.

!! Let hierbij goed op dat je het journal waarin je gewerkt hebt, niet terug stuurt naar de originele starter voor dat deze vol is!!
Als de partner waar je naar moet zenden de originele starter is begin je gewoon een nieuw journal. En bewaar je het journal dat je hebt voor een volgende ronde, Het kan dus zijn dat je een tijdje een journal 'op voorraad hebt'.

Je mag elk medium gebruiken dat je wil, verf, mixed media, collage, tekenen, watercolor, maakt niet uit. Zorg er wel voor dat alles goed vast zit en dat de boel niet te dik/zwaar wordt.
Gebruik mooie dingen, geen kinderachtige stickers etc. graag :)

Ben je de laatste die aan het journal werkt,dan stuur je hem na dat je klaar bent met je pagina naar de orginele starter. Het adres staat op de laatste pagina. En je begint de volgende ronde met een nieuw journal. Het terug naar huis sturen telt niet mee als swap!

Als je besluit dat je niet meer mee wil doen kan je wachten tot je een journal naar huis mag sturen, en dan geen nieuwe beginnen.
Of je stuurt het journal dat je in je bezit hebt naar mij en dan zorg ik er voor dat deze weer in rotatie komt.

Als er vragen zijn hoor ik het graag!

Voor deze swap heb je een rating nodig van minstens 4.98 en geen enkele onverklaarde 3. Een 1 is alleen acceptabel als de partner niet meer actief is op swapbot en je alles geprobeerd hebt om deze rating te fixen.
Je mag geen late swaps hebben op je dashboard bij aanvang van deze swap. Als je een late swap hebt met een goede reden, stuur me dan een berichtje en ik zal kijken of ik je alsnog mee kan laten doen. Een berichtje aan mij is geen garantie tot het meedoen aan deze swap.

Discussion

uiltje 06/14/2022 #

Ik hoop dat er meer mensen aanhaken dan bij de Teamwork kaart. Ik ben nieuw in het journal fenomeen, dus ik ben benieuwd.

uiltje 06/14/2022 #

Tessa, kan er voor de kaft 250 grams papier uit een papierblok gebruikt worden? Of moet het dikker zijn?

Tessssssa 06/14/2022 #

De kaft mag je zelf weten, hier wordt immers niet op gewerkt.
muziekpapier, karton, papier uit een 12x12 blok allemaal prima.

Gnoe 06/15/2022 #

Fijn dat je al bij voorbaat aangeeft dat er stressloos gewerkt kan worden! Anders had ik op dit moment niet durven meedoen en nu wel :-D Leuk Tessa, dankjewel!

Tessssssa 06/16/2022 #

Geen stress geen deadline. Je schrijft je gewoon pas in voor de volgende swap als je pagina pagina af is. En allemaal senders choice dus je kan er aan beginnen zodra je je swap ontvangt.

Leave a Comment

You must be logged in to leave a comment. Click here to log in.

I received the item
I sent the item

Received from:
For multiple members, separate names with spaces

Description: